Ofte stilte spørsmål
Her har vi samlet svar på de spørsmålene vi oftest får fra pasientene våre.
Finner du ikke det du leter etter? Ta gjerne kontakt med oss – vi hjelper deg gjerne videre.
Her har vi samlet svar på de spørsmålene vi oftest får fra pasientene våre.
Finner du ikke det du leter etter? Ta gjerne kontakt med oss – vi hjelper deg gjerne videre.
Første gangs sykmelding:
I følge Lov om Folketrygd §8-7 må pasienten vurderes av lege for å kunne bli sykemeldt. NAV krever at pasienten skal være helt eller delvis arbeidsufør, og funksjonsnedsettelsen skal klart skyldes sykdom. Sosiale, økonomiske eller andre livsproblemer gir ikke rett til sykepenger. Alle som skal ha sykemelding må inn på time til sin fastlege.
Tilbakedatering av sykemelding er ikke tillatt, med unntak av helt spesielle situasjoner der tilstanden har vært slik at den syke ikke har kunnet ta kontakt med lege grunnet sykdommens tilstand. Det er derfor viktig at pasienter som mener de trenger sykemelding, tar kontakt med kontoret fra første dag det er behov for dette. Sykemelding pr telefon skal normalt følges opp av legeundersøkelse etter få dager.
Fornying av sykmelding:
Hovedregelen er at dette skal gjøres ved konsultasjon hos legen.
For å ha rett til å benytte egenmelding må du har vært ansatt i mer enn 2 måneder. Hovedregelen er at retten til egenmelding kan brukes i opptil tre kalenderdager fire ganger i løpet av en 12 måneders periode. Dersom bedriften du jobber i, er en IA-virksomhet, kan du imidlertid bruke egenmelding i til sammen 24 kalenderdager i løpet av en 12 måneders periode. Er du syk utover egenmeldingsdagene, må du kontakte legen. Egenmeldte fraværsdager forutfor sykmelding fra lege, regnes som brukte egenmeldingsdager. For mer informasjon, se NAVs nettsider.
Vi tilbyr et bredt spekter av vaksiner for reise. Vennligst kontakt oss for å avtale tid. Egen prising gjelder.
Skulle du ønske å bytte fastlege, men ikke har anledning til å gjøre det online, kan du kontakte fastlegetelefonen på 810 59 500.
Vårt kontor benytter seg av elektroniske resepter, noe som betyr at tradisjonelle papirresepter ikke lenger benyttes. Resepten sendes direkte til en sentral reseptbank, og du kan hente ut medisinen ved ethvert apotek ved å vise legitimasjon. Du står fritt til å velge hvilket apotek du ønsker å benytte. Merk at reseptbestillinger bør gjøres 1-2 dager i forveien. Pasienter med årsresepter må bestille en legetime før utstedelse av en ny resept.
Misforståelser rundt bruk av legemidler kan føre til alvorlige feil i helsevesenet. Ved å ha en nøyaktig og oppdatert liste over medisinene du tar, kan du bidra til å forhindre slike misforståelser. Neste gang du har en konsultasjon, be legen din om å gi deg en slik liste, og ha den alltid tilgjengelig, for eksempel i lommeboken. For en komplett oversikt over alle dine medisiner, besøk: www.mineresepter.no.
Som standard sendes det ikke ut blodprøvesvar med mindre de viser unormale verdier, med mindre annet er avtalt med legen. Hvis du ønsker oppfølging etter en blodprøve, bør du bestille en ny time omtrent 1-2 uker etter prøvetakingen. Dersom du ikke mottar noen tilbakemelding, kan du anta at resultatene er normale. Ved vedvarende bekymringer, bestill en ny time med fastlegen din.
Som pasient har du rett til å få dekket nødvendige reiseutgifter relatert til helsebehandling. Normalt dekkes kostnader for den mest økonomiske reisemåten med offentlig transport til og fra nærmeste behandlingssted.
Reise med rekvisisjon: Dersom du av medisinske grunner ikke kan bruke offentlig transport, eller det ikke er tilgjengelig, kan du få rekvisisjon for alternativ transport. Ved reise på slik rekvisisjon må du bestille via ditt lokale kjørekontor.
Reise uten rekvisisjon: Du kan få refundert reisekostnader til behandling ved bruk av rimeligste offentlig transportmiddel. Du står for organisering og betaling av reisen selv. Mer informasjon finner du på http://www.pasientreiser.no.
Husk å beregne god tid for reisen til behandlingsstedet. Særlig viktig er det å forhåndsbestille transport 45 minutter før din avtalte tid, spesielt hvis du bruker rullestol eller trenger spesiell transport.
Du kan bestille time via helsenorge.no, eller ved å kontakte legekontoret direkte på telefon. Vi anbefaler å bruke elektronisk bestilling for raskest mulig oversikt over ledige timer.
Ved akutt behov kan vi tilby øyeblikkelig hjelp-timer. Disse må bestilles samme dag, vanligvis mellom 08.30 og 09.00. Ta kontakt tidlig for å sikre plass. Vær oppmerksom på at slike timer kun gjelder akutte problemstillinger.
Gi beskjed så tidlig som mulig, helst dagen før. Ubenyttede timer uten avbestilling kan bli fakturert. Dette gjelder også for øyeblikkelig hjelp-timer.
Vi følger de til enhver tid gjeldende takstene fra Helfo. Du finner oversikt over egenandeler og priser på helsenorge.no eller ved å kontakte kontoret.
Ved behov kan legen skrive ut dokumentasjon, som legeerklæringer eller bekreftelser. Si gjerne ifra tidlig i timen hvis du har behov for dette, slik at det settes av tid.
Vi tilbyr e-konsultasjon via helsenorge.no for enkle problemstillinger og oppfølginger. Dette er ikke egnet for akutte tilstander eller nye helseproblemer som krever fysisk vurdering.
Du kan logge inn på helsenorge.no for å se deler av journalen, som tidligere konsultasjoner, prøvesvar og resepter.
Av hensyn til personvern kan man ikke hente medisiner eller få tilgang til prøvesvar for andre uten fullmakt. Apotekene har egne fullmaktsordninger ved behov.